Lise

Lise kanjer blog

kuur 2 21/09/2009

Filed under: Radboud — non-profitfilm @ 12:07

De eerste twee dagen van de kuur (vorige week) zijn voorspoedig gegaan. Donderdag opname – zaterdag naar huis. Dinsdag, woensdag, donderdag ochtend naar school. En ’s middags lekker slapen en daarna spelen; zingen, dansen en circusje spelen met Femke.

Afgelopen vrijdag zijn we naar het Radboud gereden voor een poliklinische gift (wat een term he). Die dag loopt alleen wat anders als gedacht.  Omdat het Hb laag is besluiten ze een bloed transfusie te geven zodat ze fit blijft en leuke dingen kan blijven doen. Dit duurt een uurtje of 3 en daarom wordt lise voor middagje opgenomen. Echter in de loop van de middag krijgt ze verhoging. En bij een verhoging in de dip (lage bloedwaarden waardoor heel weinig weerstand en een hoger besmettingsrisico) is het beleid streng: bij 38,5 volgt opname en wordt direct gestart met (intraveneus) antibioticum. De antibioticum kuur moet worden afgemaakt en zo ben je weer paar dagen onder de pannen. Het is nog niet duidelijk wanneer  we weer naar huis mogen.

Vrijdag 25 september volgt nog een poliklinische toediening en dan zit de 2e kuur erop.
Volgens planning wordt een week later gestart met kuur 3 – opname in het Radboud met 3 dagen chemo.  In de praktijk zit er vaak wat langere tijd tussen de kuren omdat eerst de bloedwaarden goed hersteld moeten zijn.  Kuur 4 en 5 duren beiden 5 dagen.

Advertenties