Lise

Lise kanjer blog

bestraling week 1 14/03/2010

Filed under: Radboud — non-profitfilm @ 11:31

Lise is deze week bestraald. Woensdag 10 maart voor de eerste keer. Voor ons allemaal spannend, maar vooral voor Lise. Het valt mee en Lise is zichtbaar opgelucht. De medewerkers zijn zorgzaam en lief. Per bestraling krijgt ze een sticker. Die plakken we op een kalender die we samen hebben gemaakt. 20 vakjes en als deze vol zijn weet Lise al wat ze heeeeeeel graag wil, voor als we naar Amerika gaan…….een roze DS. Tja, ….5 jaar anno 2010! Voor de kanjerketting heeft Lise de ‘radio robbie kraal’ gekregen.

Hoe gaat de bestraling?
We komen binnen in een ruimte waar bedieningsapparatuur staat en aantal tv schermen waarop je de tafel in de bestraling ruimte ziet. Dan loop je via een lange gang
naar een lager gelegen ruimte. Daar kleed Lise zich uit en gaat op een tafel liggen waarop een malletje ligt van haar lichaam. Die zorgt ervoor dat ze steeds hetzelfde ligt. Dan gaan wij terug naar de bedieningskamer. Wij zien Lise op diverse tv-schermen. Er wordt een foto gemaakt en d.m.v. een overtrek tekeningetje van haar ribben wordt gecheckt of ze echt op de mm exact hetzelfde ligt. Dan begint de bestraling. Via een intercom lezen wij haar verhaaltjes voor (deze week Floddertje en Kolletje). De bestraling bestaat uit zeven posities met per positie een aantal verschillende bestraling bundels van enkele seconden. In totaal duurt de behandeling per dag iets van 10 minuten.

Advertenties