Lise

Lise kanjer blog

Amerikaanse liefdadigheid 26/05/2010

Filed under: Amerika — non-profitfilm @ 03:18

Vandaag worden we weer verrast door de Amerikaanse liefdadigheid!
We nemen een ontspannen ritje met paard en wagen door de oude stad. De vrouw die het paard ment vraagt wat we in Philadelphia doen. We vertellen over de behandeling. Plots zegt ze dat we haar telefoonnummer op moeten schrijven en haar MOETEN bellen. Ze wil Lise een rit met paard en wagen kado doen van een uur. Er mag 1 volwassene mee, en voor de rest alleen maar kinderen en Lise mag het zeggen. Vervolgens gaat het alleen nog maar hierover. Hoe ze St. Jude steunt (groot research kinder ziekenhuis in New York). En dat zoveel volwassen mensen klagen om niets.

“She’s an angel, I can see that mam”, zegt de vrouw met bijna geen tanden meer in haar mond . Zeer waarschijnlijk omdat ze de tandarts niet kan betalen. Aan het einde van de rit wuift ze ons weg nog voordat we kunnen afrekenen. “Your husband paid me allready mam”, roept ze over de straat. Als we aanstalte maken om te betalen wordt ze boos en bij nog een poging te betalen steeds bozer. Ze wil het niet hebben. Ontroerd lopen we verder. We zijn er beduusd van, want kan je dit wel aannemen van iemand die zichtbaar veel minder ‘te makke’ heeft.  Ik loop nog even terug en een grote ‘hug’ volgt; “don’t forget to call me!  I just want to give your child some fun!”

What goes around comes arround. Geinspireerd door ‘het goede’ nemen we ons voor om bewuster te geven aan hulpbehoevenden in de stad.

Advertenties