Lise

Lise kanjer blog

weer ‘thuis’ na kuur 2 13/06/2010

Filed under: Algemeen — non-profitfilm @ 17:54

Even korte terugblik op kuur 2. Eerst krijgt Lise 4 dagen IL2. Hiervan heeft lise koorts en diarree. Dan mogen we 2 dagen naar huis. Op zaterdag start dan de antibody (CH14.18) in combinatie met IL2. De antibody veroorzaakt heel veel pijn bij Lise. Na de eerste dag alles weer onder controle d.m.v. morfine. De sonde is er weer uit en de arts stelt voor om lise hiermee even niet lastig te vallen. Dag 2, 3 en grotendeels dag 4 gaan zonder noemenswaardige problemen voorbij, Lise heeft verhoging en soms heftige koorts.
Tijdens het laatste uurtje antibody krijgt Lise opeens een hoestaanval. Binnen 10 minuten wordt deze erger en erger. Arts luistert en hoort vernauwing in de linker long. Nog in afweging wat te doen qua medicatie zakt het alweer weg. Paar minuten later beginnen de lippen en wangen op de zwellen. Ook weer vanuit het niets. Als de dokter eindelijk terug komt (paar keer paniekerig gebeld en uiteindelijk maar de gang opgerend) is de zwelling weer weg. Vlak daarna zit de antibody erin. Pfffffff! Op het allerlaatst piepte de allergische reactie er toch doorheen.

Donderdag einde middag zijn we met taxi naar huis gegaan. Lise heeft nog diarree maar de dokter durft het wel aan. Vrijdag gaan zijn we dan weer terug voor de wekelijkse controle. De bloeduitslagen zijn goed en Dr. Elisabeth Fox en haar collega’s zijn tevreden hoe Lise deze (“beruchte”) kuur heeft doorstaan. Eenmaal ‘thuis’ vinden wij het toch weer slikken om te zien wat het van haar lijfje heeft gevraagd. Lise is witjes, slap en erg mager. Week op bed met hoge koorts en geen voeding, dat wil ook wel.

Komende weken weer alle aandacht om aan te sterken. En als het kan gaan we net voor kuur 3 een paar dagen naar zee in Cape May!! Met een wel heel bijzondere excursie in het vooruitzicht; nl. een boottocht om dolfijnen en walvissen te zien. Iets wat Lise al heel lang wil en wij trouwens ook!

Advertenties