Lise

Lise kanjer blog

levenslustige lise 08/10/2010

Filed under: Thuis — non-profitfilm @ 17:05

Het is alweer even geleden dat we een berichtje plaatste. Vandaar een korte update.

Het gaat goed met Lise!
Sinds enkele weken gaat ze weer naar school. In eerste instantie alleen de ochtenden, maar dat was al snel niet meer genoeg. Dus nu gaat ze ook al eens hele dagen. Lise vind de nieuwe combiklas (2/3) leuk en weer naar school gaan geweldig.  ‘s-Morgens als ze wakker wordt zit ze rechtop in bed met grote ogen. Blij dat de dag weer begint. Het is zo ontroerend om te zien hoe Lise, na alles wat ze heeft meegemaakt, zo vol levenslust zin heeft in de dag!

Alex is weer druk aan het werk. En ik houd me bezig met het dagelijkse huishouden. In tegenstelling tot voor de ziekte kost dit ons beiden, maar met name mij, allemaal wat meer tijd en moeite. Er komt nu rust en ruimte  om te ontladen van alle grote emoties van het afgelopen jaar. En heeft het tijd nodig om weer invulling te geven aan het dagelijkse leven zonder behandeling en ziekte. En om te leren omgaan met de onzekerheid die er de komende maanden/jaren zal zijn, zij het hopenlijk steeds meer op de achtergrond. Ons behandelend hoofdarts  heeft het afgelopen jaar meer dan eens gezegd dat het moeilijkste moment voor ouders vaak komt wanneer de behandeling achter de rug is. Je gaat niets meer ‘te lijf’. En je moet ‘afwachten’ of het goed genoeg geweest is allemaal. Of het intens gewenste resultaat er is en  blijft.

Alex en ik zijn positief en hebben veel vertrouwen! Lise geeft daar ook alle aanleiding toe. Ze ziet er goed uit met haar stralend blauwe ogen. En is zo vol levenslust. Hier genieten we heel bewust van, iedere dag!

En stiekum hopen we dat iedere ouder ‘iets goeds’ kan halen uit deze vervelende periode die Lise heeft doorgemaakt.
Zodat er goede dingen uit voortkomen en worden doorgegeven. Want ons inziens kan dat het enige ‘nut’ zijn waarom dit gebeurd.
Zeker nu we een jaar uit het dagelijks leven zijn geweest zie je soms de ‘waanzin van de dag’. Hoe druk iedereen is; ouders en kinderen zijn.
Alles op basis van een volle agenda. Geen tijd voor datgene wat er in het moment is of kan ontstaan.
Zou het wel eens van de daken willen roepen: “Neem tijd en rust om te zien wat je hebt. Klaag minder. Ben tevreden.
Neem niets voor lief en ben mild en dankbaar!!!!”

Amen 😀

Advertenties