Lise

Lise kanjer blog

weer berichtje uit Amerika 01/11/2010

Filed under: Amerika — non-profitfilm @ 22:05

De vlucht is soepel verlopen. De meiden hebben het fantastisch gedaan. Uurtje of 2 geslapen en de rest van de tijd gekleurd en spelletjes gedaan. We vonden ze weer dapper!
Bij aankomst werden we overvallen door Halloween. Overal pompoenen en spinnen. De eerste 2 nachten hebben we in een hotel overnacht. We hebben de wandelwagens opgehaald op de Meredith Street. Verkleedkleren kunnen lenen voor Halloween. Boodschappen gedaan bij de Whole Foods. Erg vertrouwd allemaal. Het weer is alleen wat minder rooskleurig als ingeschat. Koude wind en rond de 12 graden. Terwijl het vorige week nog 20-24 graden is geweest. De garderobe is zodoende wat beperkt omdat de zomerjurken echt niet meer kunnen.
Zondag zijn we naar Ronald MC Donald verhuisd, gelukkig hadden ze een kamer vrij. En zijn we op bezoek geweest bij bekenden uit de Meredith Street waar Lise en Femke werden overladen met Halloween kadootjes. Op zijn Amerikaans en erg lief. We waren ook uitgenodigd voor een BBQ met varken aan het spit, maar zijn terug gegaan naar onze kamer om nog wat bij te komen  van het tijdsverschil.
Vanmorgen (maandag) om 8.30 melden in CHOP. Portocat aanprikken. Bloedafnamen. Algemeen onderzoek. En om 11.00 was Lise aan de beurt voor de dubbele beenmergpunctie. Om 12.00 was ze wakker en in nowtime at ze 5 Verkade bisquitjes en om 12.30 een Happy Meal. Twee uur later loopt ze alweer rond in de Ronald MC Donald  speelkamer. Alex en ik zijn verbaasd hoe ontspannen Lise alles weer ondergaat. Uitkijkend naar de terugreis en een eventueel kadootje thuis (ooohoooh! ze is zoooo ontzettend verwend met haar verjaardag! We leggen uit dat ze het dit keer met onze complimenten mag doen).

De eerste opluchting hebben we als we de uitslag van het bloed krijgen; perfecte waarden. Morgen krijgt Lise om 12.00 de CT scan. Daarna de MIBG injectie. Woensdag om 11.00 de spannende MIBG scan. En dan vrijdagochtend 8.30 gesprek met onze dokter Elisabeth Fox voor de resultaten. Op ons verzoek kunnen we, heel gelukkig, woensdag einde dag bellen voor de uitslag van de MIBG scan. Deze is zo alles omvattend. Fijn dat we daar niet 1,5 dag langer voor in spanning hoeven te blijven. Alex en ik hebben overigens veel vertrouwen in de resultaten. Neemt niet weg dat de spanningen deze week toch weer uitermate onprettig zijn. Maar de eerste dag zit er weer op. Nog 3 in het ziekenhuis te gaan. Woensdagavond hebben we een etentje met de (Meredith) straat. En donderdag gaan we iets leuks doen met zijn viertjes.
Wordt vervolgd…….

Advertenties