Lise

Lise kanjer blog

kleine ok achter de rug 17/12/2010

Filed under: Radboud — non-profitfilm @ 11:15

Afgelopen dinsdag werden we gebeld. Lise staat op de OK planning voor deze donderdag.
OK? Dat is wel erg kortdag. Na wat heen en weer bellen voor andere mogelijkheid was duidelijk dat ze echt op Lise rekenden.
Dus daar gingen we weer……
Lise was rustig, zelfs vrolijk en had een belangrijke vraag aan de dokters; nl. of ze haar portocat mocht zien en houden.
Bij aankomst in gezellige (huiskamer van de) dagbehandeling is Lise gelijk aan de beurt. Roesje hoeft ze niet. OK hemdje aan en daar ging ze.
En toen was het even heel vervelend voor haar. Ze kregen het infuusje niet geprikt. Na 4-5x proberen rechts en links met mondkapje in slaap gebracht. Lise was erg van streek. Zul je net zien; zoiets relatief kleins op het laatst van enorm behandelingstraject. Na 45 minuten is ze terug. En half uurtje later wordt ze wakker. Een klein hoopje in bed. Het duurde best een tijd voordat ze beetje durfde te bewegen, eten en drinken. Van pijn en nog beduusd door de perikelen voor de narcose. Terug thuis kijkt ze naar de prikjes en blauwe plekjes op  haar handen en zegt; “Ik vond deze operatie het minste van allemaal.”

En hiermee verwoord Lise wat Alex en ik ook voelden. Het is genoeg geweest. Geen zin meer in dit soort dingen (en de herinneringen). Gewoon gezellig thuis zijn, naar school en rondom huis. Spelen, dansen, knutselen, liedjes zingen bij de kerstboom. Heerlijk klein en huislijk geluk. We wensen het iedereen toe deze (feest) weken.

Advertenties