Lise

Lise kanjer blog

scans gehad 26/02/2011

Filed under: Radboud — non-profitfilm @ 11:31

Donderdag om 9.30 in Radoud. Om 10.30 injectie met MIBG (radioactieve vloeistof). Vier uur later de scan van 45 minuten.
Lise ligt dan als een plakje kaas in een sandwich tussen twee platen (ongeveer 2 cm. van haar neus). Je wordt al claustrofobisch als je ernaar kijkt. Maargoed Lise blijft  rustig, heeft het wel heel warm. Wij lezen voor en blazen over haar gezicht en onder de laken.
Vrijdag 2e deel van de scan. Deze duurt anderhalf uur. Dit keer wat langer wachten op de gang of de scans goed waren gelukt en weer naar huis.

Lise heeft gelijk een kinderfeestje. Gezellig! Ze komt hier helemaal in de mackeage van terug. Haren in de krul, paarse nagelak en bijzonder mooi opgemaakt. Een dametje. Heerlijk dat het vrije en onbezonnen kinderleven er gelijk weer achteraan fietst. Lise is niet bezig met de uitslag. Voor haar is het weer achter de rug.

Alex en ik zijn weer behoorlijk gespannen. Het is iets wat onbewust en oncontroleerbaar in werking treedt. Je scant alle gezichten. Je oren groeien en je ogen ook. Je bent (over)gevoelig voor ieder signaal. Dat de zuster wat mat reageert baart meteen zorgen. Recht tegen alle vertrouwen en vrolijkheid van de afgelopen weken en zelfs vanmorgen nog in. Het is iets wat meester van je wordt. Het gaat met je aan de haal. Een hele diepgewortelde en basale angst komt (weer) naar boven en vreet energie. De uitlsag krijgen we a.s. maandag of dinsdag  telefonisch via prof. Hoogerbrugge. Nog even in spanning dus.

Branden jullie weer kaarsjes, dat verlicht!

Advertenties