Lise

Lise kanjer blog

overweldigend resultaat Loop met Lise voor Villa Joep 26/06/2011

Filed under: sponsoractie Loop met Lise voor Villa Joep — non-profitfilm @ 11:44

Afgelopen vrijdag was de laatste avond van de AvondVierdaagse. We hadden het plan ballonen op een stokkie uit te delen (gesponsord door de school en Malle Pietje).  Maar donderdag om 17:00u werd duidelijk dat onze wens om ballonen met helium te vullen toch nog in vervulling ging, door sponsor van Valderen uit Tilburg. Dit dankzij vasthoudend regelwerk van Tamara en Jaap.

Helemaal superrrrrr….maar waar laat je 800-1000 ballonen met helium???  Volgende uitdaging. We kwamen er al snel op uit dat dit alleen in een vrachtwagen kan. Vlug naar overbuurman tuinier Jan Sleenhof, die binnen 10 minuten een vrachtwagen had geregeld. Vrijdag om 13.00 reed er een grote glinsterende truck voor de deur. En zijn we met goed vrouwenteam, alex en pap een paar uur flink aan de slag gegaan.Einde middag nog met collectebussen en het contant opgehaalde geld naar de Rabo, die weer hadden aangeboden het geld gratis te tellen en storten. Geweldig hoe ook bedrijven vrijblijvend hun medewerking geven.
Dan arriveren de 3 lieve gezusters van Hoof (tante Mieke, Ans en Wil). Die gelijk aan de bak gaan met de afwas en broodjes smeren. Rondom 16:00 is de eindopbrengst bekend. Even een feestelijk momentje met champagne. En dan weer door met de ballonen. Om 16:30 zijn we klaar. Om 17:00 met de vrachtwagen naar het van grunsvenpark voor een plaatsje op de looproute, net na de start. Dan komt ook Anita en Jaap weer in olifantenpak. Tussen 18:00 en 18:30 delen we met zijn allen de ballonen uit. En dat is zo’n mooi gezicht! Een grote stoet van rode ballonen door het dorp. Om 19:30 komt Evelien van Villa Joep. Zij heeft haar zoontje 7 jaar geleden verloren aan Neuroblastoom. Ze verteld dat ook deze week weer 2 kinderen zijn overleden. Het is de keiharde werkelijkheid van deze ernstige ziekte.  We spreken af dat de ernst ter sprake komt, maar de nadruk ligt op hoop en vertrouwen waar Lise een groot voorbeeld van is.

Zo rondom 20:00 komt de burgemeester en verzamelen we de kinderen om samen met Lise de cheque te overhandigen. Burgemeester neemt het woord (heeft onlangs zijn vrouw verloren aan kanker, is zichtbaar aangedaan) en na zijn moment krijgt Juf Meike het woord:

“Hier staan we dan. Wauw. Met Lise en enkele kinderen van de velen die zo hun best hebben gedaan de afgelopen weken. Wat is het bijzonder dat zoveel kinderen, hun ouders en omgeving zo geraakt zijn door het verhaal en de oproep van Lise. Loop mee voor Villa Joep. Want het geld is hard nodig voor betere genezingskansen van neuroblastoom kinderkanker.
Jullie, lieve kinderen, zijn fanatiek aan de slag gegaan om je te laten sponsoren voor het uitlopen van de avondvierdaagse. Daarnaast zijn een aantal spontane acties onstaan: fooien verzameld, limonade verkocht, gratis gehaktballen voor een donatie, zijn er veel villa joep olifantjes verkocht en in diverse winkels in collectebussen gedoneerd en rechtstreeks gelden overgemaakt. En nu staan we hier om bekend te maken hoeveel centen iedereen samen bij elkaar heeft verzameld.

Dan krijgt Evelien het woord als ambassadeur van Villa Joep voor kleine toelichting over de stichting en de noodzaak van geldinzameling. Daarna neemt Meike het woord weer over om met Lise en haar lieve vriendjes en vriendinnetjes het bedrag bekend te maken. Ze draaien samen het bord om……en de totaalopbrengst wordt zichtbaar: maar liefst twaalf-duizend en vijfhonderd euro!!! Groot applaus volgt!

Advertenties