Lise

Lise kanjer blog

toch weer even spannend… 03/05/2012

Filed under: Geen categorie — non-profitfilm @ 14:37

lieve allemaal,

De hoogste tijd om de blog weer bij te werken.  Zeker nu we net in de statistieken hebben gezien dat de site vaak en nog steeds dagelijks wordt bezocht.

Het verhaal van Lise is er gelukkig één van hoop!
Gelukkig nog steeds, al was het toch weer even spannend.

Vorige week donderdag kregen we de uitslag van het inmiddels 4 maandelijkse urine onderzoek. De belangrijkste waardes waren goed (VMA, dopamine),
echter 2 stofjes (5 hiaa en hva) waren iets verhoogd (11 en moeten onder de 10 zijn). Volgens Hoogerbrugge niet direct verontrustend, maar wel opmerkelijk.
Het kan nl. ook andere oorzaken hebben! Zoals een verkoudheid, bepaalde homeopathische vitamine pilletjes, een teveel aan vanille toetjes en “waar hadden we het potje eigenlijk vandaan”?

“Die hebben we de vorige keer meegekregen vanuit het Radboud, maar oja da’s waar ook, daar hebben wel lieveheersebeestjes in gewoond. Die hebben we de dag voor de test eruit gehaald en toen het potje in de vaatwasser gezet. De volgende ochtend hebben we de urine van Lise opgevangen in een maatbeker en toen overgegoten in het urine potje.”    Een korte stilte bij de professor. Waarna een zeker besluit om de test snel opnieuw te doen en dan te plassen in het Radboud, in een STERIEL potje.”Auw… och ja tuurlijk”.

We kunnen de uitslag anderhalve week later verwachten maar vanmorgen belde professor Hoogerbrugge al met verlossende woorden.
“De waardes zijn helemaal goed! …zijn het toch de lieveheersebeestjes geweest.”

Een duidelijk en ook pijnlijk besef van het belang van steriele potjes.
Het is wel een grappig verhaal, maar géén grappige ervaring. We hebben toch weer een week flink van in de piepzak gezeten!

Met Lise gaat het goed, zeer goed!
Ze groeit,eet, drinkt, zwemt, slaapt, is verliefd, loopt, fietst, leert, speelt, skeelert, tekent, zingt, danst, speelt computer spelletjes, rommelt ook graag wat aan en geniet vol van dit alles. Gisteren bij een vriendinnetje bedankte ze, in een spontaan gebedje voor het slapengaan, voor ‘het leven’.  Was er stil van, kippenvel… en zo waar!

Tot zover deze update. Er volgen ook snel weer wat recente foto’s!

Heb het goed samen!
Liefs..

Advertenties